رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه با اشاره به شرایط نامطلوب تالاب میانگران این شهرستان گفت: در حال حاضر از 2400 هکتار مساحت تالاب میانگران، حدود یک‌بیستم آن دارای آب است که عمده آن فاضلاب است.
کد خبر: ۷۶۷۴۸۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷ 31 July 2019

عباس سلطانی با اشاره به تلف شدن حدود 12 رأس گاو در اطراف تالاب میانگران ایذه که هفته گذشته رخ داد، اظهار کرد: دامپزشکی علت تلف شدن این گاوها را احتمال آلودگی زیست‌محیطی تالاب میانگران عنوان کرده است که این علت هنوز قطعیت نیافته است زیرا این آلودگی سال‌‌ها است که وجود دارد اما در سال‌های گذشته تلفاتی نداشتیم.

وی افزود: به دلیل اینکه تالاب میانگران پناهگاه حیات وحش است، چرای احشام در آن ممنوع اعلام شده است و اگر کسی احشام خود را به این تالاب برای چرا بیاورد تخلف کرده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه تصریح کرد: فاضلاب شهری و پسماند ایذه به وسیله چند کانال در تالاب میانگران ایذه تخلیه می‌شوند که منبع آلودگی این تالاب همین فاضلاب‌های شهری است.

سلطانی با اشاره به خطرات چرای دام در تالاب میانگران ایذه، گفت: زمانی که فاضلاب شهری وارد تالاب می‌شود قطعا اگر حیوانی از آن استفاده کند دچار عارضه‌ خواهد شد.

وی با اشاره به تخلیه فاضلاب خام در تالاب میانگران ایذه، بیان کرد: تنها منبع تغذیه کننده تالاب میانگران، آب بارندگی و فاضلاب شهری است. تخلیه فاضلاب در این تالاب باعث نابودی تالاب می‌شود. فاضلاب، میکروب و ویروس را به همراه دارد و همه چیز را با خود از بین می‌برد. همچنین به دلیل اینکه فاضلاب از طریق کانال‌های بزرگ به تالاب تخلیه می‌شود پسماند و زباله هم همراه خود دارد.

سلطانی عنوان کرد: در حال حاضر تقریبا هیچ موجود آبزی در تالاب میانگران وجود ندارد و تا حدی آلودگی در این تالاب بالا است که همه چیز را با خود از بین می‌برد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه با بیان اینکه تخلیه فاضلاب‌های شهری در تالاب میانگران از گذشته انجام می‌شد و تاکنون ادامه دارد، تصریح کرد: در این راستا پیگیری‌های زیادی کردیم و مقرر شده بود که شرکت آب و فاضلاب ایذه، شبکه جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه‌خانه مرکزی احداث کند تا فاضلاب شهر جمع‌آوری و تصفیه شود و حدود دو سال پیش مجوز آن را اخذ کرد‌ اما تاکنون حتی کلنگ‌زنی آن انجام نشده است البته این کار هزینه‌بر و زمان‌بر است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه گفت: از طرف دیگر، شرکت آب و فاضلاب ایذه احداث کانال‌ها را به گردن شهرداری می‌اندازد و شهرداری نیز هدف خود از احداث کانال‌ها را برای هدایت آب ناشی از بارندگی عنوان کرده است.

وی تصریح کرد: در نهایت از دو سال پیش علیه شرکت آب و فاضلاب ایذه شکایت کردیم اما تاکنون رأی دادگاه صادر نشده است.

سلطانی با اشاره به وضعیت آبگیری تالاب میانگران ایذه، بیان کرد: ظرفیت آبگیری تالاب میانگران در زمستان تقریبا تکمیل شده بود اما به دلیل اینکه منبع تغدیه آن تنها بارندگی و فاضلاب شهری است تقریبا در شش ماهه نخست سال رو به خشکی می‌رود و به یک تالاب فصلی تبدیل می‌شود. در تابستان به جز فاضلاب‌های شهری، آبی در این تالاب وجود ندارد. همچنین به دلیل تخلیه فاضلاب، پسماند و رسوبات در تالاب، عمق تالاب هر سال رو به کاهش است و در این شرایط تالاب به سرعت خشک می‌شود. در حال حاضر از 2400 هکتار مساحت تالاب میانگران، حدود یک‌بیستم آن دارای آب است که عمده آن فاضلاب است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار