رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان:

نگاه‌های جزیره‌ای، بخش کشاورزی را به بیراهه می‌کشاند/هیچ‌گونه کمبودی در تامین بذر در گلستان وجود ندارد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صنایع، معاون و کشاورزی گرگان گفت: تامین بذر محصولات مختلف مانند محصولات استراتژیک از برنامه‌های توسعه ای جهاد کشاورزی استان بود که گلستان را در تامین بذر بالاتر از میانگین کشوری قرار داده است.
کد خبر: ۱۱۸۵۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳ 30 September 2024

نگاه های جزیره‌ای بخش کشاورزی را به بیراهه می‌کشاند/هیچ‌گونه کمبودی در تامین بذر در گلستان وجود ندارد

به گزارش خبرنگار تاباک گلستان، هامان هاشمی ظهر امروز در جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: در حال حاضر استان گلستان در تامین بذر هیچ‌گونه کمبودی ندارد و در بسیاری مواقع بذر های تولیدی این استان به استان‌های دیگر ارسال می شود. 

وی افزود: به رغم اینکه گلستان تامین کننده 36 روز سفره غذایی مردم کشور است اما از حمایت‌های خاص دولتی برخودار نیست و این مدیران دستگاه‌های اجرایی هستند که در سطح کلان می‌توانند از مواضع استان و رفع مشکلات کشاورزان و توسعه این بخش دفاع کنند. 

هاشمی بیان کرد: امروز کشاورز ما نیاز به حمایت های بیشتری دارد چرا که در همه جای دنیا این کشاورزی است که در اقتصاد حرف اول را می‌زند.

وی ادامه داد: خرید های تضمینی که کشاورز باید ماه‌ها منتظر واریز طلب محصول خود باشد، دردی از کشاورز دوا نمی‌کند و دیگر رغبتی برای تولید و توسعه کشت ندارد.

وی افزود: نگاه جزیره‌ای به  بخش کشاورزی قطعا مسیر توسعه این بخش را تغییر داده و آن را به بیراهه می‌کشاند. 

در ادامه این جلسه، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم گفت: برداشت بیشتر از واحد سطح مهم‌ترین عامل توسعه کشت در گلستان است.

ارازجان شمالی افزود: گندم گلستان به دلیل گلوتن بالا معروف است که همانند عیار طلا است و از همین منظر هم باید در خرید متفاوت دیده شود.

وی افزود: ظرفیت های کشاورزی استان در بخش های مختلف بخصوص گندم و پنبه بر همگان واضح است اما کمی دربسیاری مواقع بی مهری های زیادی هم در حق این دو محصول مهم و استراتژیک صورت گرفته است.

معاون بهبود زراعت جهاد کشاورزی گلستان هم با بیان اینکه خرید تضمینی محصولات قراردادی فقط با ثبت در سامانه از ابتدای کشت و دریافت بذر و کود امکان پذیر است، اظهار کرد: در بسیاری مواقع کشاورز در سامانه کشت کلزا را ثبت میکند اما کشت دیگری را جایگزین آن قرار میدهد که همین مساله در بسیاری موارد یا پرداخت را دچار وقفه میکند و یا کشاورز با مشکل عدم پرداخت روبرو می شود. 

مهقانی بیان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ تن ارقام مختلف کلزا در استان موجود است که برخی ارقام هیبرید تولید داخل است و نیازی به تامین بذر کلزای خارج از استان نداریم. 

وی گفت: امسال در استان بالغ بر ۹ هزار هکتار ذرت علوفه ای کشت شده اما چندین سال است که قیمت  محصولات علوفه ای تغییری نکرده است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار