مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: تغییر یافتن قیمت نان، به بالا رفتن انگیزه نانوایان برای تولید نان مرغوبتر می انجامد و باعث افزایش کیفیت آن می شود.
کد خبر: ۶۳۴۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۰ 25 July 2018

به گزارش تابناک قم،بهزاد رادمنش بیان کرد: در طول چهارسال گذشته قیمت نان هیچ تغییری نداشته است، در حالی که تمام مولفه های موثر در تولید نان افزایش یافته و این مساله می تواند تبعاتی در کیفیت نان داشته باشد.

وی افزود: اگر قیمت نان تغییر پیدا نکند، انگیزه و دقت نانوایان برای تولید نان مرغوب کاهش می یابد و در نهایت باعث می شود مردم از کیفیت نانی که در اختیارشان قرار می گیرد، رضایت کامل نداشته باشند.

وی ادامه داد: نانوایان از جمله قشرهای زحمتکش جامعه هستند که در شرایط اقتصادی کنونی در تنگنای شدید مالی به سر می برند و برای ادامه کار احتیاج مستمر به حمایت های دولتی و بازنگری در قیمت نان دارند تا بتوانند هزینه های خود را جبران کنند و به سود آوری برسند.

ادامه کار نانوایان با روند فعلی امکان ندارد

رئیس اتحادیه نانوایان قم نیز در این خصوص به ایرنا گفت: عواملی همچون بالا رفتن نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید در طول سال های اخیر باعث شده است قیمت نان در استان قم کفاف چرخاندن نانوایی را ندهد و قیمت نان بعد از گذشت بیش از چهار سال احتیاج به نرخ گذاری جدید دارد.

علی اکبر زارعی بیان کرد: قیمت همه عوامل موثر بر تولید نان افزایش یافته و از جمله نرخ خمیرمایه نانوایان در این سال ها به 800 هزار ریال رسیده است و با این وضعیت، فروش نان با قیمت کنونی باعث ورشکستگی نانوایان می شود.

وی گفت: هرساله تمام هزینه های تولید افزایش می یابد، اما قیمت نان ثابت مانده و این مساله، نانوایی ها را به بنگاه های اقتصادی در معرض ورشکستگی تبدیل می کند.

وی بیان کرد: علاوه بر افزایش هزینه های مستقیم موثر بر تولید نان مانند حقوق و بیمه کارگران نانوایی، موارد دیگری همچون افزایش نرخ دریافت کارت سلامت نانوایان، موجب اعتراض نانوایان استان شده است.

وی ادامه داد: در شرایطی که درآمد نانوایان ثابت است اما هزینه های تولید نان روز به روز افزایش پیدا می کند و با این روند، ادامه کار نانوایان امکان پذیر نیست.

درحال حاضر 900 نانوایی در سطح استان قم فعالیت می کنند که 603 نانوایی دولتی بوده و از آرد یارانه ای استفاده می کنند و بقیه نانوایی های آزادپز هستند که تعداد کمی از آن ها بدون مجوز فعالیت دارند.

همچنین در هر ماه 9 هزار تن آرد توسط پنج کارخانه آردسازی در سطح استان توزیع می شود که هفت هزار تن آن به صورت یارانه ای در اختیار نانوایی های دولتی و 2 هزار تن آن به صورت غیر یارانه ای در اختیار نانوایی های آزادپز قرار می گیرد.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار