معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:
نحوی نژاد با اشاره به اعتبار و بودجه بسیار ناچیز سازمان بهزیستی برای حمایت از معلولین و مددجویان خاطرنشان ساخت: کل بودجه سازمان بهزیستی در سال 95 چیزی حدود 17 هزار میلیارد ریال است که این مقدار با بودجه یک دانشگاه مانند دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان برابری می کند.
کد خبر: ۳۷۵۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱ 11 February 2017
 معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: از جامعه معلولین عزیز عذرخواهی می کنیم زیرا احساس می شود بخش رفاهی کشور چه در سازمان بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و چه در وزارت بهداشت و آموزش پزشکی کشور، نقش اساسی و تاریخی شان را در توسعه زندگی معلولین به نحو احسن به انجام نرسانده اند و در این بخش مغفول مانده اند و شاید یکی از دلایل آن اینست که سازمانی را مسئول رفاه جامعه معلولین قرارداده اند که علارغم دلسوز بودن و داشتن پرسنلی توانمند و وظیفه شناس، صدایی رسا  برای سهم خواهی و افزایش اعتبار در جهت گسترش کیفیت و افزایش کمیت خدمات رسانی به معلولین ندارد.

نحوی نژاد با اشاره به اعتبار و بودجه بسیار ناچیز سازمان بهزیستی برای حمایت از معلولین و مددجویان خاطرنشان ساخت: کل بودجه سازمان بهزیستی در سال 95 چیزی حدود 17 هزار میلیارد ریال است که این مقدار با بودجه یک دانشگاه مانند دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان برابری می کند در صورتی که سازمان بهزیستی کشور با 152 وظیفه تخصصی به تمامی افراد جامعه از زمان قبل از تولد تا دوران سالمندی از جمله: مشاوره ژنتیک، پیشگیری از معلولیت ها، نوزادان تازه متولد شده، معلولین، زنان سرپرست خانوار، آسیب دیده، سالمندان، فرزندان تحت سرپرست، بیماران روانی، کودکان کار و خیابانی، مهدهای کودک، اعتیاد و....خدمات آموزشی، توانبخشی، مراقبتی و توانمندسازی و... ارائه می دهد.

ایشان با بیان اینکه در حال حاضر از جمعیت یک میلیون 300 هزار نفری معلولین تحت پوشش در سطح کشور، 340 هزار نفر آنان ماهیانه مبلغ 530 هزار ریال تا یک میلیون ریال مستمری دریافت می کنند افزود: این مقدار مستمری ناچیز فقط برای خرید یک کیلو گوشت قرمز کافی است بعبارتی به هیچ نیازی از این عزیزان  پاسخ نمی دهد. و قضیه زمانی بغرنج تر می شود که بیش از 150 هزار نفر معلول دیگر در پشت نوبت دریافت این مستمری ناچیز هستند، اما چیزی که وضع را بدتر از این می کند تعداد زیادی از معلولین ناشنوا و جوان بیکار می باشند که تنها خواهان دریافت این مستمری ماهیانه هستند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه اضافه کرد: با توجه شرایط اعتبار و بودجه پائین بهزیستی، افزایش تعداد مددجویان تحت پوشش و افزایش ده برابری مسئولیت ها وظایف آن به نسبت 20 سال گذشته، متاسفانه از هر 3 کارمند و پرسنل بازنشسته در این سازمان تنها یک نفر به استخدام این سازمان در می آید. یعنی از طرفی هم منابع و نیروی انسانی کاهش یافته است و هم اعتبار وبودجه سازمان رشد چندانی نداشته است که این بمعنی نامیدی نیست.

ایشان ضمن ابراز خرسندی از اینکه  قطعا "افرادی در بهزیستی هستند که با توجه به این شرایط، به دنبال ارتقاء جایگاه واقعی سازمان بهزیستی هستند افزود: برای اولین بار در تاریخ بهزیستی شرایطی ایجاد شد که رئیس سازمان بهزیستی کشور توانست در جلسات هیئت دولت شرکت نمایند و در نهایت تمامی مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی ایشان با دستور رئیس جمهور محترم، بصورت مصوبات در هیئت دولت  قابل پیگیری و اجرا شد.

نحوی نژاد با اشاره به کار سنگین و طاقت فرسا در سازمان بهزیستی و شرایط دشوار افزود: براساس مطالعات مرکز پژوهش های مجلس، سطح درآمد و حقوق و مزایای پرسنل سازمان بهزیستی در بین سایر دستگاههای اجرایی کشور در رده یکی مانده به آخر قرارگرفت که این رتبه در شان این پرسنل خدوم و زحمت کش نیست.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی به طرح مراقبت معلولان در خانه اشاره کرد و گفت: برآورد می شود 200 هزار معلول نیازمند مراقبت در خانه باشند که تامین منابع مالی برای پوشش این افراد نیازمند توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه است.

وی افزود: سازمان بهزیستی برای افزایش پوشش طرح مراقبت خانگی مذاکراتی را با سازمان برنامه و بودجه در حال انجام دارد. به گفته وی؛ سازمان بهزیستی در قالب طرح مراقبت خانگی هم اینک 9 هزار معلول را با پرداخت یارانه به خانواده آنها زیر پوشش دارد. وی عملیاتی کردن طرح مراقبت موقت را یکی از برنامه های جدید معاونت توانبخشی برشمرد و افزود: اکنون پنج مرکز مراقبت موقت در استان های کشور از جمله خراسان رضوی، مازندران و گیلان راه اندازی شده است که چهار مرکز آن به کودکان 'اتیسم' اختصاص دارد. 

معاون سازمان بهزیستی اضافه کرد که مراکز مراقبت موقت از سال آینده در استان های نیازمند این خدمت گسترش داده خواهد شد. نحوی نژاد از اجرای طرح جدید با عنوان 'خانه کوچک' ویژه نگهداری معلولان ذهنی خفیف نیز خبر داد و افزود: اکنون 10 خانه کوچک در استان های کشور راه اندازی شده است. 

وی گفت: به راه اندازی 100 خانه کوچک در استان ها نیاز داریم. وی از پیش بینی 860 میلیارد ریال اعتبار برای تهیه وسایل کمک توانبخشی معلولان در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: امسال 500 میلیارد ریال اعتبارتهیه وسایل کمک توانبخشی معلولان است. معاون سازمان بهزیستی؛ اعتبارات موردنیاز تهیه وسایل کمک توانبخشی معلولان را در سال یکهزار و 600 میلیارد ریال اعلام کرد و همچنین از در نظر گرفتن ردیف بودجه جداگانه برای حوزه بهداشت و خرید اعضای مصنوعی (دست وپا) با همکاری سازمان برنامه و بودجه خبر داد.
2هزار و 200مرکز توانبخشی بخش غیردولتی در کشور فعالیت دارند که به 110 هزار معلول خدمات ارائه می کنند. 

نحوی نژاد با اشاره به اینکه 90 درصد جامعه معلولان در خانه نگهداری می شوند، گفت: توانمندسازی این قشر از برنامه های اصلی سازمان بهزیستی است که اجرای این طرح با مشارکت تشکل های مردمی در حوزه های مختلف انجام می شود. 

وی با بیان اینکه برای عملیاتی شدن این طرح امسال 100 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، اضافه کرد: اکنون 100 تشکل مردمی با سازمان بهزیستی در این حوزه همکاری دارند.  

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی افزود: مشاوره قبل از ازدواج در برنامه ششم توسعه ،اجباری شده است. 

وی بدون ذکر اسامی سه استانی که هم اینک نیز برگزار کننده طرح مشاوره قبل از ازدواج هستند، گفت: طبق برآوردها سالانه بین 25 تا 30 هزار معلول در کشور متولد و به جمعیت معلولان افزوده می شود. 

به گفته وی؛ برای کاهش آمار نوزادان معلول، طرح مشاوره و غربالگری اجباری قبل ازدواج اجرا می شود. 

وی از پیگیری اصلاح قانون ایجاد صندوق حمایت از فرصت های شغلی ویژه جامعه معلولان نیز خبر داد و افزود: به این قانون از سوی شورای نگهبان ایرادهایی گرفته شد و هم اینک در مجلس در دست پیگیری است. 

نحوی نژاد افزود: با تصویب و راه اندازی این صندوق، چالش بهزیستی با بانک ها رفع می شود و این سازمان پررنگ تر به حوزه ارائه خدمات اشتغال معلولان ورود خواهد کرد. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی به مناسبت دهه فجر و شرکت در آغاز به کار چند طرح خدماتی ویژه معلولان گلستان، به این استان سفر کرده است. 

طبق آمار ارائه شده از جمعیت یک میلیون و 900 هزار نفری گلستان، 2.7 درصد را قشر معلول تشکیل می دهند. 

گلستان جزو هشت استان نخست دارای معلول بالا درکشور محسوب می شود که یکی از علت های آن را مسئولان مربوطه، گستردگی ازدواج های فامیلی عنوان می کنند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار